Sunday, 16 August 2015

KELAS ROTI ULI TANGAN SHAH ALAM




Assalamualaikum


Alhamdulillah Kelas Roti Group semalam berjalan dengan lancar... walaupun malam sebelum tu saya rasa agak kepenatan sebab menyiapkan tempahan, tapi bila bangun pagi semalam rasa cergas pulak... syukur segalanya dipermudahkan...




Peserta-peserta yang datang semalam ada yang dah ada bisnes besar-besaran... roti pun dah ada yang pernah buat jual... ada juga yang dah masuk kelas roti chef-chef  terkenal... tu yang saya rasa macam kecut perut sikit...he he...  bila saya tanya kenapa nak datang kelas roti saya... diorang cakap sebab saya ada ajar buat roti ULI TANGAN... kalau kelas roti lain selalunya ajar guna mixer heavy duty aje.. 

Saya suka nak ajar uli tangan sebabnya saya tahu ramai yang belum ada mixer heavy duty kat rumah... nak beli mixer heavy duty tu pun harganya agak mahal... dan mungkin ada yang bukan ada niat untuk buat jual... cuma untuk buat makan sendiri untuk keluarga aje... jadinya tak perlu nak beli mixer heavy duty tu kan... buat roti uli tangan pun inshaaAllah hasilnya tetap lembut... ada student saya sebelum ni buat jual roti sampai berkilo sehari tapi orang tak tahu pun yang dia sebenarnya uli tangan aje... best kan camtu... cumanya kalau bisnes roti dah makin maju, memang sebaiknya kena jugak beli mixer heavy duty tu... bila dah ada mixer heavy duty boleh tingkatkan produktiviti kannnn...




Semalam seramai 11 orang student... yang ni bergambar dengan hasil aneka roti sosej uli tangan... tak lama pun uli tangan cara saya... tak sampai 5 minit doh dah licin... uli pun lemah lembut aje..he he..


Roti Sosej Roll



Roti Sosej Hotdog




Roti SOsej Pintal



Roti Sosej Panjang



Roti Mini Pizza



Roti Sosej Petak


Kumpulan Apron Purple bergambar dengan pizza bulat..sorang lagi tak masuk dalam gambar...ampunnnnn kan cikgu ye Aida..




Kumpulan Apron Pink dengan Pizza bentuk Square..



Pizza, Roti Loaf dan Roti Arab...semua uli tangan..



Roti Chicken Floss



Mexican Bun



Roti Pandan Kacang Merah



ROti Kaya



Roti Coklat



 

ROti Pandan Kacang Merah



Roti Butecream




Roti Jem stoberi



Donat Coklat



Roti Sarang Lebah



Roti Cheese Gula... 

Hanya Roti Sarang Lebah dan Roti Cheese Gula yang uli guna mixer heavy duty..




Bergambar dengan roti second batch... masa ni masih cukup 11 orang..



Bila dah roti 3rd batch dah tinggal 10 orang... sorang lagi balik awal sebab husben dah tunggu nak pegi family gathering...


Saya bersyukur sangat-sangat sebab dari kelas roti yang pertama sampai yang terbaru ni, semua student sangat sporting dan beli kerjasama yang sangat baik.. semuanya ringan tulang bantu membantu bagi perjalanan kelas berjalan dengan lancar dan dapat siapkan semua roti... terima kasih ye korang... terharu cikgu tau :)


Kelas Roti Groupuntuk bulan September 2015 adalah pada 5/9/15 dan 26/9/15.... kalau ada yang berminat nak join boleh whatsapp saya 0193867360 okey :)



Wassalam