Monday, 14 September 2015

KELAS KEK SHAH ALAM



Assalamualaikum



Alhamdulillah selesai sudah Kelas Kek yang ke 2 pada hari Sabtu lepas... legaaa sangat-sangat... cumanya lega tu sekejap aje... pastu terus kena bersilat balik siapkan kek yang customer oder... arghhhh power sungguh saya dan Muni... bekerja tanpa henti... harap sihat selalu hendaknya...syukur dipermudahkan segala urusan...




Walaupun kelas kek hari Sabtu lepas hanya ada 5 peserta, tapi saya teruskan jugak... pada saya asal cukup 4 orang itu dah memadai...



Ohoiii terang betul gambar kek saya kali ni... kalau harapkan gambar dari tab saya memang idok la terang camni kan..he he... alkisahnya ada sorang student saya haritu guna handphone Iphone6... tak perasan lak Iphone 6 ke Iphone 6 plus.. tapi gambar-gambar kek ni semua memang ambik guna hp Iphone 6 student tu... memang kualiti terbaik... tiba-tiba makcik rasa nak beli Iphone6 pulak..heheheh.... 



Bahagian dalam selepas dipotong..



Untuk kek, semua buat masa dalam kelas dari awal sampai akhir..



Semua kena paipkan gambar carrot atas kek...





Chocolate Moist Slice Cake..



Bahagian dalam selepas dipotong..



Masa melepa kek..




Kek Coklat Moist




Bahagian dalam selepas dipotong




Ohoiii sedap sangat Kek Coklat Moist ni... ada krim coklat tu yang lazat kononnya...heheh..






Semua kek-kek yang belajar haritu student yang lepa sendiri... saya cuma tunjuk sikit dan bagi arahan aje.. setiap student kena buat.. takde yang terkecuali..



Black and White Russian Cake...




Bahagian dalam selepas dipotong..








Seronok masa buat belang-belang ni..




Walnut Carrot Slice Cake.. saya cuma tunjuk carapotong sekali aje.pastu semua student kena cuba potong slice cake ni... alhamdulillah cantik potongannya...




Bahagian dalam...




Winnie tengah melepa kek.. kakaknya haritu belajar buat roti, dah banyak ambik oder...pasni Winnie pulak ambik oder kek yek...




Kek Red Velvet kaler pink... asalnya pagi tu saya tunjuk gambar kek red velvet yang exstudent kelas kek sebelum ni buat untuk customernya oder... bila tunjuk gambar kek RV tu, semua cakap cantik dan teringin nak buat camtu jugak... TQ Rashidah, bagi idea deko kek RV camni... nampak sweet aje kan... syabas jugak kat Rashidah dan kak Haslinda sebab dah mula ambik oder buat kek :)


 

Red Velvet Cupcake hasil deko student pertama kali ... 






Terima Kasih pada semua yang datang... balik rumah semua kena praktis buat ye... bak kata pepatah omputih, "Practice Makes Perfect"... gituuuuuu...



Kalau ada yang nak join Kelas Kek akan datang pada 10/10/10, boleh whatsapp saya 0193867360 okey... yuran RM250... lokasi Seksyen 4, Shah Alam.. kelas bermula pukul 9 pagi sampai 5 petang... hanya datang bawak pen aje... lain semua saya sediakan termasuk brekfes dan lunch... InshaaAllah lepas habis kelas pun saya masih beri tunjuk ajar dan khidmat nasihat yang berkaitan.. TQQQ :)



Ceria Selalu :)



Wassalam