Monday, 19 October 2015

KELAS ROTI SHAH ALAM



Assalamualaikum


Alhamdulillah selesai sudah Kelas Rori, Pizza dan Donat pada hari Sabtu lepas... Kelas kalini adalah Kelas Roti Grup 13... 14 orang semuanya... walaupun ramai, selalunya kesemua student akan dipantau dari awal sampai akhir untuk dapatkan teknik buat roti uli tangan dan mixer heavy duty... kalau ada kemusykilan selepas kelas pun inshaaAllah saya akan jawab dan bantu sampai berjaya... yang penting lepas kelas, balik rumah kena rajin praktis okey :)



Sempat ambik gambar sebelum balik... masa ni dah pukul 6.30 petang... baru lepas habis bakar Roti Sarang Lebah dan ROti Cheese Gula... memang kalau kelas-kelas saya ambik masa yang agak lama...sebabnya selagi boleh saya nak ajar semua jenis roti yang saya tahu.. cumanya kalau memang dah tak sempat, semua student boleh tengok video tutorial di dalam FB..


Kumpulan 1 dengan hasil pizza yang diorang buat sebelum nak bakar..



Kumpulan yang ke 2.. kejap aje nak siapkan pizza ni... pang pung pang dah siap..he he..


Siap dah pizza..




Bila pizza dah sejuk, terus pek dalam plastik.. dalam gamabar, Sakinah dan kak Baiti..



Potong sebiji pizza bagi rasa sorang sikit...emmm dap dap nyeee..



Doh yang sama buat Roti Loaf 3 biji... Zawiah dan Ain jadi model roti loaf..




Dan Azimah dengan  Roti Arab...


Selesai sessi yang 1, terus buat doh sweet bun...



Siap bakar doh sweet bun untuk uli tangan yang pertama...



Roti Mini Pizza



Naqibah dengan ROti Sosej Hotdog



ROti Sosej Panjang



Kak Aishah dengan Roti Sosej Pintal



Mawar dengan ROti Sosej Roll



Nik dengan Roti Sosej Petak



Roti Tuna



Shafrina dengan ROti Butter Garlic



Zawiah dan Bariyah dengan Roti Chicken Floss




Sama-sama packing roti...





Pastu uli tangan kali ke 2...



Roti Buttercream



Roti Cinnamon Roll



ROti Coklat




Suraya dengan Roti Pandan Inti Kaya



Roti Kacang Merah Gonggok



ROti Kacang Merah Bunga


Last sekali uli mixer heavy duty..



Bergambar dengan roti uli mixer heavy duty.. walaupun penat seharian bergelumang dengan tepung, tapi bila dah siap masing-masing muka happy...




Suhaila dengan Mexican Bun




Donat Jem




Roti Sarang Lebah



Dan last sekali ROti Cheese Gula... TQ kat Acik Erna 2 minggu berturut2 masuk kelas saya... seronok dapat peluk cium Acik Erna..rasa tak mau lepas..he he... 


TQ sangat-sangat pada semua yang bagi sokongan pada semua kelas-kelas yang saya anjurkan... harap dapat maafkan kalau ada kekurangan dan ketidakselesaan sepanjang hari berada di rumah saya... memang teringin nak buka baking studio tapi buat masa sekarang saya lebih selesa buat kat rumah aje... tapi mana la tahu satu hari nanti kan tiba-tibaaaa aje ada baking studio sendiri...he he he...


Untuk makluman, Kelas ROti, Pizza dan DOnat pada 7/11/15 ada lagi 2 kekosongan... kalau ada yang berminat boleh whatsapp saya 0193867360 okey..

Nak tahu jenis-jenis roti yang diajar boleh rujuk DI SINI



Jumpa lagi, inshaaAllah :)



Wassalam