Saturday, 12 December 2015

KELAS ROTI ULI TANGAN




Assalamualaikum



Kelas Roti Grup hari Sabtu lepas... kalini memang kelas roti uli tangan sepenuhnya sebab masa time nak uli mixer heavy duty tiba-tiba mixer tu berasap....huaaaa nangesss... tapi syukur sebab student-student yang datang haritu semuanya bersemangat..takde mixer heavy duty pun diorang tetap bersemangat nak uli semua doh uli tangan... terharu betul saya...


14 orang student semuanya... paling jauh, kak Tie dari Batu Pahat...



Kumpulan biru dari kiri..Su, Ainul, Haslina, Narida, Hana, Norfisah dan Dalilla...




Kumpulan Merah dari kiri... Eita, Fina, Farah, Kak Tie, Siti, Kak Mun dan kak Ham... ohhhh syabas kat saya sebab saya masih ingat semua nama...he he he..



Selalunya pizza yang first sekali kitorang buat... ada bentuk bulat...ada bentuk segiempat... ikut suka nanti nak buat yang mana...



Konon-konon ambik gambar kandid la ni..hehehe.






Roti Loaf...simple dan cepat siap...



Sahabat sama sekolah Hisyamuddin dulu, Ainul Hawa... masa kat sekolah dulu tak pernah tegur sebab tak sama kelas... alhamdulillah selepas berpuluh tahun baru la dapat borak sakan..hehe..




Roti Pandan Kaya..




Norfisah, Ainul dan Dalilla bergambar dengan roti-roti sessi ke 2 yang dah siap bakar sebelum nak pek dalam plastik...



Roti Chicken Floss




Roti Sosej Hotdog




Seronok bila dah pandai buat roti sendiri... bila tengok roti dah kembang cantik, kalau yang pertama kali buat roti memang rasa tak percaya yang roti-roti tu diorang yang buat...




Roti Kacang Merah bentuk Bunga...




Roti Kacang Merah bentuk Gonggok



Roti Sosej Roll dan Roti Sosej Gulung..



Roti Sosej Panjang..


 

Roti Sarang Lebah uli tangan...kembang cantik jugak kannn..




Sos Butterscotch.




Donat Jem..






Roti Mexican Bun sebelum bakar..






Roti Coklat.. inti coklat..



Roti Sosej Petak..



TQQQ pada semua yang datang... alhamdulillah balik dari kelas haritu ramai yang dah cuba dan berjaya buat roti sendiri... yang penting kena rajin mencuba yek... kalau tak faham, jangan segan-segan tanya... kalau yang baru nak buat bisnes roti pun kena kuatkan semangat...  semua pengalaman tu saya dah lalui dulu... jatuh bangun dalam bisnes... suka duka dalam bisnes... semua dah rasa... tapi itulah pengalaman yang paling berharga yang jadikan SAYA pada harini... kena sentiasa ingat, tiada jalan mudah untuk berjaya... apa yang penting, kena sentiasa berusaha dan berdoa..mudah-mudahan Allah sentiasa murahkan rezeki kita semua... Aminnn...



Wassalam